Vragenvuur

Wat wordt er van U verwacht?
U hoeft alleen maar uw gasten uit te nodigen voor het diner. En u heeft natuurlijk voorafgaand aan uw diner een gesprek met uw thuiskok Pieter Overberg. 

Hoeveel gasten?
Het Thuisfornuis kookt vanaf een minimum van 4 personen tot een maximum van 16 personen.

Waarom kookt het Thuisfornuis biologisch?
Omdat dat goed is voor de aarde en dus ook goed voor u.
Hoewel we er in Nederland alleen al met meer dan 16 miljoenen mensen op lopen, zijn we ons niet dagelijks bewust van onze bodem. De bodem bepaalt niet alleen het landschap dat je om je heen ziet, maar heeft ook invloed op de planten en de dieren die er leven. De bodem bepaalt welke gewassen een boer kan telen, en welke smaak die hebben. Voor een biologische boer is de grondsoort bijzonder belangrijk. Hij gebruikt immers geen toevoegingen zoals kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Een biologische boer gebruikt voor zijn bodem wat de natuur hem geeft: dierlijke mest, natuurlijke en schone compost, en in ruil daarvoor krijgt hij smaakvolle gewassen en gezonde dieren terug. Het koken met producten van deze bodem is een genot. De smaak van groente, vlees, fruit en kaas van deze met zorg bewerkte bodem zijn van een andere dimensie. Het proeft voller, natuurlijker en eerlijker! Daarom kookt het thuisfornuis bij voorkeur met biologische producten.

Kookt het Thuisfornuis ook vegetarisch?
Steeds meer mensen eten niet iedere dag of helemaal geen vlees. Door het gebruik van seizoensgebonden groente en fruit zijn er genoeg smakelijke alternatieven te bedenken. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

En als ik een voedselallergie heb? 
Het thuisfornuis houdt ook rekening met voedsel allergieën zoals: gluten, tarwe, zuivel, vis, schelp en schaaldieren, er zijn in overleg prima alternatieve gerechten te bedenken. 

Kookt het Thuisfornuis alleen Italiaans?
Hoewel de Italiaanse keuken favoriet is bij Pieter, kookt hij ook Frans en Spaans. Voor een avondje met Spaanse tapas kunt u gerust bij hem terecht, en ook voor een heuse Franse boeuf Bourgignon draait hij zijn hand niet om. Eigenlijk maakt de oorsprong niet zoveel uit, wat telt is de passie voor de producten en het koken. Aarzelt u vooral niet om contact op te nemen. Vragen staat vrij!
 

Wat wordt er gedronken?
Het Thuisfornuis is van mening dat eten nog lekkerder wordt met het juiste glas wijn erbij. Er is speciaal voor u alvast een selectie gemaakt uit de beste Italiaanse, Spaanse of Franse wijnen. Natuurlijk worden ook de gasten die geen alcohol drinken niet vergeten. 
NB: het Thuisfornuis heeft er absoluut geen problemen mee als u zelf uw drank uit eigen voorraad schenkt. Wij kiezen voor u de mooiste wijnen uit.

Wat kost een diner per persoon?
Zowel de prijs van het diner en het menu wordt met u besproken tijdens het voorbereidende gesprek. De prijs is sterk afhankelijk van de gebruikte producten, de gangen en de hoeveelheid gasten. Mocht u specifieke wensen hebben, dan doet het Thuisfornuis u een voorstel op maat. Wat betreft drank: u mag gerust uit uw eigen voorraad schenken!

Is mijn keuken wel geschikt? 
Een voorgesprek per telefoon of op locatie is inbegrepen. Naast het doorspreken van de wensen en werkwijze kijkt het Thuisfornuis naar de mogelijkheden van uw keuken. Mocht er in de keuken toch nog iets ontbreken, dan zoeken we naar een passende oplossing.

Hoe groot is de afwas?
Die kan klein, groot of gigantisch zijn. Maar dat mag u als klant snel vergeten. De restjes netjes in de koeling. Wij laten de keuken schoon en opgeruimd achter!CATERING OP LOCATIE
Geen zin om zelf in de keuken te staan? 
Naast het verzorgen van een heerlijk diner kunt u het thuisfornuis ook inschakelen voor catering op locatie. Bijvoorbeeld bij een verjaardagsfeest of een borrel op het werk. Pieter komt langs om alles door te spreken en maakt in overleg een smakelijk voorstel. Hij bereid alles voor en bezorgt de hapjes op de afgesproken tijd op locatie, dat kan bij u thuis zijn maar ook bijvoorbeeld in uw vakantiehuis of op uw boot.

 

Waar haalt het Thuisfornuis zijn producten?
demeter-bd.nl Stichting Demeter versterkt de biologisch-dynamische landbouw 
ko-kalf.nl Ko-Kalf Biologisch rundvlees van Aquitane runderen uit Elburg.
puregraze.com Pure Graze Eerlijk en puur vlees
hofwebwinkel.nl Hofwebwinkel webwinkel in biologische produkten
lavialla.it La Vialla bioprodukten uit het Italiaanse Toscane 

Wat is er nou leuker dan een dinnercheque cadeau geven of nog beter cadeau krijgen?
Mail het Thuisfornuis dat u een cheque cadeau wilt geven en u ontvangt per email een pdf formulier. U kunt dan zelf een bedrag invullen, hiermee kunt een deel of in zijn geheel een etentje betalen (dit geldt voor minimaal 6 personen).


De voordelen van het Thuisfornuis 
U ontvangt uw gasten bij u thuis (of in een andere vertrouwde omgeving)
U heeft genoeg tijd voor uw gasten tijdens het diner en het natafelen
U krijgt op verzoek geweldige koffie geserveert
U heeft geen last van sluitingstijden
U hoeft geen parkeergelegenheid voor uw auto te zoeken
U hoeft geen boodschappen te doen
U hoeft zich geen zorgen te maken over het vinden van de juiste ingrediënten
U hoeft niet te stressen, alleen maar te genieten
U heeft hoe dan ook geen hinder van het weer of files
Uw thuiskok werkt bij voorkeur met biologische producten
U bespaart verschrikkelijk veel tijd

06-423 59 190

info@uwthuisfornuis.nl